IGOR ORAŽEM

SOLOPETJE

Igor Oražem je akademski glasbenik pevec in profesor solopetja.

Kot profesionalni glasbenik, multiinštrumentalist in profesor solopetja deluje na različnih glasbenih področjih. Z ustanovitvijo Glasbene šole Lavrica sedaj uresničuje dolgoletno notranjo željo po čim večjem glasbenem izobraževanju in glasbenem po-ustvarjanju otrok, mladih in odraslih na področju občine Škofljica.

S produkcijami v mnogih zasedbah gradi svojo profesionalno kariero že od leta 1997 kot vokalist in multiinštrumentalist. Igorju glasba ni tuja že od malih nog. Tekom zorenja je bil njegov tenor prepoznaven v mnogih zlatih slovenskih zborih, s katerimi je na tekmovanjih osvojil vsa najvišja mesta doma in v tujini. Po zaključku študija na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani se je odločil za učenje petja pri prof. v GŠ Zavod sv. Stanislava v Ljubljani, kjer je končal nižjo glasbeno šolo. Po uspešno opravljenih sprejemnih izpitih se je neposredno vpisal na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer je zaključil študij petja pri prof. Piji Brodnik tako na umetniški, kot tudi na pedagoški smeri. Tehniko igranja večstrunskega basa in kontrabasa je izpopolnjeval pri maestru Imer Traja Brizaniju in prof. Andreju Hočevaju.

Igor je poklicno dejaven tudi kot studijski glasbenik, zborovodja, pisec priredb in aranžmajev. Z zasedbo Kranjci na tedenski ravni koncertira širom Slovenije.

Je soustanovitelj Glasbene šole Lavrica in Glasbene šole Škofljica, ter lastnik studia Artisan na Lavrici in vodja zasedbe Kranjci.

Na glasbeni šoli poleg ravnateljevaja in organizacije prevzema pedagoško vlogo na programu solopetja.