MIRJAM OREL

Mirjam Orel je svojo pianistično glasbeno pot začela s šestimi leti pri profesorici Vilmi Padovan v Glasbeni šoli Sežana. Kasneje je nadaljevala pri Tamari Ražem Locatelli, ter po končanem Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana maturirala v razredu profesorice Andreje Kosmač.

Že zelo zgodaj se je pričela redno udeleževati različnih domačih in tujih tekmovanj tako v solističnih kot tudi v komornih kategorijah, kot so TEMSIG, Ars Nova, tekmovanje Antonio Sallieri ipd. Kot solistka je prejemnica zlate plakete na državnem tekmovanju TEMSIG in srebrne plakete v kategoriji klavirski duo leta 2017, kot odlična komorna glasbenica in kot del klavirskega dua pa je postala tudi absolutna zmagovalka mednarodnega tekmovanja Tomaž Holmar v Italiji leta 2015. V letu 2021 sta z Laro Gorše zmagali na Koroškem klavirskem tekmovanju.

Svoje znanje redno izpopolnjuje na različnih mojstrskih tečajih in poletnih šolah pri svetovno uveljavljenih profesorjih kot so Isabella Lo Porto, Sijavuš Gadžijev, Tatjana Ognjanovič, Bojan Glavina, Valetnina Češnjevar, Primož Mavrič in drugi.

Trenutno študira klavir na Akademiji za glasbo pri profesorju Tomažu Petraču.

V naši glasbeni šoli poleg prof. Alme Oražem poučuje predmet klavir.